2 листопада 2017 р. в Києві засновники ДЕК – АППК, ІнАУ, LEKA – проводять 4 секції щодо головного на вітчизняному ринку телеком & медіа. Будуймо комфортну країну разом!

Засновники Днів електронних комунікацій (ДЕК) – АППК, ІнАУ, LEKA – запрошують провайдерів, операторів телекомунікацій, телеканали, нові медіа, всіх інших зацікавлених осіб узяти участь в обговоренні найактуальніших питань вітчизняного телеком і медіа- ринку. Частина ДЕК відбудеться у межах виставкового заходу та конференції ТIM 2017 у Києві 2 листопада в Арт-холі «Всі свої», вул. Десятинна, 12, 6-й поверх.

Усі чотири панелі проводитимуться у режимі нон-стоп, де експерти, CEO і профільні міністри озвучать трансформації на ринку й до чого варто готуватися вже наступного року.

З 11:00 до 12:00 відбудеться традиційна панель про доступ до інфраструктури, де вперше триватиме публічний діалог між представниками асоціацій телеком-операторів і домоуправителів щодо розміщення телекомунікаційного обладнання у житлових будинках. Обговорювати комфортні стосунки при використанні спільного майна власників багатоквартирних будинків для надання телекомунікаційних послуг і домовлятися мають президент асоціації управителів житла Василь Ліман та директор керуючої компанії «ДомКом» Олена Шумілова. Операторську сторону представлятимуть голова Правління ІнАУ Олександр Федієнко, голова Комітету ІнАУ з доступу до інфраструктури Анатолій Пятніков, від АППК – юрисконсульт ТОВ «Галстрім» Олена Осадчих. У дискусії візьме участь представник Мінрегіонбуду Андрій Заря.

З 14:20 до 15:20 – брифінг топ-менеджерів найбільших медійних груп України: бачення кодування супутника, цифрового ефірного ТБ, вимкнення аналогового ефіру, тарифи на 2018 рік для операторів зв'язку, поширення і розвиток платного ТБ тощо. На питання провайдерів відповідатимуть виконавчий директор групи «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, представник медіагрупи «Інтер» і генеральний директор компанії «Торсат» Денис Васянович, директор з розвитку StarLightMedia Федір Гречанінов, директор з розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Олексій Куракін. До дискусії запрошений Максим Водолазкін, представник компанії «РОМСАТ», що здійснює технічний супровід кодування супутникового сигналу телекомпаній, а також член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко, який опікується написанням нового Плану розвитку телерадіоінформаційного простору України на 2018 рік.

З 16:00 до 16:45 розгляд проблеми необхідності спрощення й автоматизації відносин Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з провайдерами програмної послуги, а саме – створення електронних кабінетів для провайдерів. Аналіз, обмін поглядами і думками. У межах діючого законодавства Національна рада вичерпала дерегуляційні механізми. Але впровадження електронних кабінетів наблизить європейський реєстраційний принцип діяльності провайдерів, якого прагне індустрія. Бар'єри на шляху створення е-кабінетів та очікування провайдерів від їх запровадження обговорюватимуть члени Нацради Валентин Коваль, Олег Черниш, Вікторія Трощенко, УДЦР, від провайдерів – Наталія Клітна, АППК, Олександр Федієнко і Костянтин Жакун, ІнАУ, Максим Кравчук, Triolan.

 

Завершуються панелі ДЕК топ-темою про кардшейрінг, особливий різновид піратства. 16:45 – 17:30 В'ячеслав Мієнко, адвокатське об'єднання «Cмарт Солюшнз», «1+1 медіа», Павло Миколюк, ЮФ «Віндекс», Сергій Осадчий, представник Sony Pictures Television, медіа-експерт Олександр Глущенко поділяться інформацією про кількість українських сімей, які переплачують піратам за перегляд телебачення завдяки кардшейрінгу, яким чином кардшейрінг шкодить всім легальним гравцям ринку платного ТБ, чому телеканали «Футбол» виключені піратами «з шари» тощо. А також очікується сенсаційне зізнання установника супутникового обладнання. Модератори панелі – Наталія Клітна, АППК, і Костянтин Жакун, ІнАУ.

 

Будуймо комфортну країну разом! Детальні умови і реєстрація учасників на сайті http://timint.net/tim2017.html

Програма заходу