ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ІНАУ

Сьогодні Інтернет Асоціації України виповнюється 17 років.

22 грудня 2000 року на Установчий з'їзд з’їхались кілька десятків делегатів, прийняли рішення про створення ІнАУ, привітали інтернет-спільноту зі створенням профільної асоціації та визначили найперші завдання об’єднання: участь в розробці державної концепції розвитку ринку Інтернет в Україні, лобіювання в органах державного управління інтересів учасників інтернет ринку, проведення PR-акцій щодо основних проблем розвитку Інтернет в Україні.

За 17 років ІнАУ виросла кількісно і якісно. Зараз це найбільше в Україні об’єднання ІКТ-підприємств, які надають різноманітні інтернет-послуги. Серед понад 190 членів Асоціації – сервіс-провайдери, оператори зв’язку, дата-центри, реєстратори доменних імен, контент-провайдери, ЗМІ, постачальники інтернет-послуг, виробники телекомунікаційного обладнання, науково-освітні установи.

ІнАУ фокусується на питаннях, які цікавлять передусім підприємства малого та середнього бізнесу: протидії монополізму і необґрунтованим преференціям для окремих учасників ринку, зменшенню регуляторного тиску і втручання держави в бізнес, усуненню перешкод виходу на ринок, лібералізації в сфері ліцензування, звітності і показників якості, тощо. Захист інтересів членів ІнАУ став головним пріоритетом Асоціації.

Важко переоцінити значення для розвитку вітчизняного ринку інтернет-доступу дочірнього підприємства ІнАУ – «Української мережі обміну трафіком UA-IX». Значною мірою саме завдяки ІнАУ та її дочірньому підприємству українці мають одне з найкращих в світі відношення ціна/якість на послуги доступу до мережі Інтернет.

Інші проекти ІнАУ – 11 профільних комітетів в основних сегментах телекому, дослідження інтернет-аудиторії України та обсягів інтернет-реклами, щорічний Всеукраїнський конкурс шкільних сайтів, проект «Скарга» з викорінення контенту, пов’язаного з насиллям, реєстр викраденого обладнання, ряд заходів, які ІнАУ проводить самостійно та з партнерами, сприяють розвитку вітчизняного інтернет-сегменту, створюють умови для безпеки в Мережі, втілюють на українських теренах кращий світовий досвід у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

День народження ІнАУ – свято всієї української інтернет-спільноти. Асоціація вітає з цим святом, а також з прийдешніми різдвяними та новорічними святами українську інтернет-спільноту, суб’єктів господарювання в сфері ІКТ, урядовців, науковців, освітян, представників громадських господарських об’єднань: всіх тих, хто всі ці роки разом з ІнАУ працює на розвиток українського сегменту мережі Інтернет!