IGF-UA: Україна в світовому контексті управління Інтернетом

7-й Український форум з управління Інтернетом узагальнив ефективні практики управління Інтернетом на національному та міжнародному рівні

 

14 жовтня, в День захисника Вітчизни Інтернет Асоціація України з партнерами провела 7-й Український форум з управління Інтернетом IGF-UA.

Святковий день не став завадою успішності Форуму. За кількістю учасників, представництвом стейкхолдерів, дискусійним запалом та напрацьованими ідеями він став одним з найбільш ефективних форумів з 2010 року, коли в Україні відбувся перший IGF.

В 7-му IGF-UA взяли участь представники приватного сектору в сфері ІКТ, бізнес-асоціацій та громадських організацій, науково-освітніх установ, парламенту, міністерств і відомств (МОН, СБУ, МВС, ДССЗЗІ, НКРЗІ), європейських та міжнародних організацій, експерти з ряду країн світу – всього понад 130 осіб. Крім того, значна кількість учасників взяла участь у Форумі дистанційно.

Оргкомітет Форуму цього року запропонував учасникам новий формат проведення IGF, який передбачав передусім діалог, більше дискусій і можливостей для запитань і відповідей. Були організовані дискусійні майданчики «Кібербезпека», «Права і свободи он-лайн», «Захист прав інтелектуальної власності», «Цифрова епоха для освіти». Проведено батл «Роль держави в процесах управління інтернетом» та круглий стіл з доменних питань, а також лекція для початківців в сфері управління Інтернетом.

За підсумками 7-го Українського форуму з управління Інтернетом готується звіт, який буде направлено в Секретаріат IGF та взято до уваги при підготовці наступних міжнародних заходів. Звіт найближчим часом буде оприлюднено на веб-сайті Форуму за адресою http://igf-ua.org.

 

Більш детально про IGF-UA-2016 – за посиланнями:

Програма Форуму – http://igf-ua.org/program-igf-ua-2016

Презентації доповідачів – http://igf-ua.org/dopovid-2016

Відеозаписи з майданчиків Форуму – http://igf-ua.org.