ІнАУ підписала Меморандум щодо захисту об’єктів інфраструктури телекомунікацій

Представники ІнАУ взяли участь у виїзному засіданні Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку, який відбувся 16 червня 2017 року у м. Дніпро.

В ході засідання, у якому брали участь народні депутати України, представники профільних асоціацій, правоохоронних органів та органів місцевої влади розглядались питання крадіжок та пошкоджень телекомунікаційного обладнання як загрози для національної безпеки, а також питання щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо операцій з металобрухтом та посилення відповідальності за викрадення телекомунікаційного обладнання), реєстр. № 6454 від 16.05.2017.

За підсумками засідання був підписаний Меморандум про взаємодію і співпрацю між Комітетом ВР з питань інформатизації та зв’язку, Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, власниками інфраструктури телекомунікацій, операторами та провайдерами телекомунікацій, галузевими об’єднаннями та громадськістю.

Сторони домовились ініціювати розробку проектів нормативно-правових актів з питань протидії крадіжкам та пошкодженням телекомунікаційного обладнання, забезпечення споживачів вільним і прозорим доступом до послуг телекомунікацій.

З боку ІнАУ Меморандум за дорученням Правління підписав голова Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій Анатолій Пятніков.