Каргаполов Юрій

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пропозиція щодо кандидатури на посаду Члена Правління ІнАУ

У 1980 році закінчив Одеський політехнічний інститут, радіотехнічний факультет.
У сфері професійних інтересів і діяльності в різні роки були прикладне та системне програмування, розвиток Інтернет та звʼязку, методологія розробки систем.
В ході професійної діяльності створив ISP, побудував більше 25 технічних майданчиків в різних містах України для надання широкосмугового дротового і бездротового доступу, супутникового звʼязку.
Брав активну участь в роботі ІнАУ в період 2000-2005 років. З 2006 по 2011 рік був держслужбовцем, працював в НКРЗ та Держаної Адміністрації Зв'язку. Доклав зусиль до легалізації та декриміналізації IP-телефонії в Україні.
Брав активну участь в підготовці документів по впровадженню .УКР IDN ccTLD та українського ENUM домену .0.8.3.e164.arpa. Впродовж періоду 2009-2013 років був вовлечений до процесу підготовки до делегування Україні та запуску .УКР IDN ccTLD займав посаду голови Технічної групи UANIC.
Є розробником нової архітектури систем MNP та ІМЕІ, систем повʼязаних з завданнями ідентифікації в умовах конвергентних IMS мереж.
Взяв участь в більш ніж 100 українських та міжнародних нарадах і конференціях ICANN, IGF, RIPE, ITU, TLDCON, APTLD, IGF-UA, RIGF тощо.
Взяв участь в більш ніж 10 зустрічах ICANN, впродовж 2014-2016 років був головю робочої групи ICANN. Є членом програмного комітету ENOG RIPE NCC.
Його інтерес лежить в питаннях управління Інтернет в цілому і DNS-технологіях, розширенню потенціалу учасників ринку Інтернет за рахунок розвитку процесів конвергенції