Протокол засідання Юридичного Комітету від 10.07.2014

Протокол

засідання Юридичного комітету

 

10.07.2014                                                                                                                  м. Київ

 

Присутні:

Члени комітету:

1.    Олександр Мамуня

2.    Валерія Дяченко

3.    Ольга Рощина

4.    Алла Ісаєва

5.    Ірина Козлова

Експерти:

1.    Олександр Зьома

2.    Святослава Шамис ,

Запрошені:

1.    Андрій Філатов, ТОВ «Евротел

2.    Юрій Крайняк, ЮК «Jurimex»

 

На засіданні Комітету присутні 5 (п’ять) членів Комітету, що становить половину його складу. Засідання Комітету вважається правомочним розглядати всі питання порядку денного.

 

Порядок денний:

1.Розроблення нового механізму запровадження послуг із перенесення абонентських номерів (ППН) та використання персонального номеру (КПН),:

 

2. Механізми реагування ринку на дії місцевих адміністрацій щодо спільного використання елементів інфраструктури телекомунікаційних мереж, мостів, естакад, тунелів, тунелів метро, висотних споруд, також використання житлових, нежитлових та адміністративних будівель для розміщення розподільних мереж.

 

3. Спрощення умов входу та діяльності операторів, провайдерів на телекомунікаційному ринку.

 

4. Інше: Про зміни в складі Юридичного комітету

Розгляд заяв Ю.Крайнюка та А.Філатова про надання їм статусу експертів Комітету.

 

1.    Щодо розроблення нового механізму запровадження послуг із перенесення абонентських номерів (ППН) та використання персонального номеру (КПН)

Слухали: В.Дяченко.

Членів Комітету поінформовано про підготовку Робочою групою при НКРЗІ відповідного проекту нормативно-правового акту.

 

2.    Механізми реагування ринку на дії місцевих адміністрацій щодо спільного використання елементів інфраструктури телекомунікаційних мереж, мостів, естакад, тунелів, тунелів метро, висотних споруд, також використання житлових, нежитлових та адміністративних будівель для розміщення розподільних мереж.

Присутніми обговорено проблеми взаємовідносин місцевих адміністрацій з операторами, провайдерами телекомунікацій, зокрема, в місті Харкові.

Вирішили:

Рекомендувати Правлінню ІнАУ:

·      Звернутись з листом до Глави Адміністрації Президента України Б. Ложкіна та в копії заступника Глави Адміністрації з питань проведення реформ Д. Шимківа щодо доступу операторів, провайдерів телекомунікацій до об’єктів житлового фонду з метою надання телекомунікаційних послуг в місті Харкові

·      Звернутись до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України стосовно організації круглого столу за участю профільних асоціацій, операторів, провайдерів телекомунікацій з метою обговорення незаконних дій органів місцевого самоврядування м. Харкова, можливості проведення відповідних перевірок державними органами.

·      Звернутись до Членів ІнАУ стосовно надання ними фактів неправомірних або надмірних вимог до них з боку місцевих адміністрацій, наслідки невиконання таких вимог (псування майна тощо).

 

 

3. Щодо спрощення умов входу та діяльності операторів, провайдерів на телекомунікаційному ринку.

Слухали: В.Дяченко.

Членам Комітету рекомендовано надати в електрону розсилку свої пропозиції щодо можливих заходів запровадження в Україні більш сприятливих умов входу та подальшої  діяльності операторів, провайдерів телекомунікацій в Україні.

 

 

3.    Про зміни в складі Юридичного комітету

Слухали:

Голову Комітету О.Мамуню. та А.Філатова.

Вирішили:

·      Призначити в якості експертів Комітету Ю.Крайнюка та А.Філатова

Всі рішення прийнятті одноголосно.

 

 

Наступне засідання Комітету заплановано на 11 год. 00хв 05 вересня 2014 р.

 

 

Голова                                                                               Олександр Мамуня

 

Секретар                                                                           Валерія Дяченко